Voor- en nadelen opblaasbare jacuzzi

Zijn opblaasbare jacuzzi’s de moeite waard?

Overweeg je om een opblaasbare jacuzzi te kopen? In deze blogpost wegen wij de voor- en nadelen van opblaasbare hot tubs af en of dit de juiste keuze is voor jou.

Opblaasbare jacuzzi’s zijn steeds populairder. Veel mensen vragen zich af of het nou echt de juiste keuze is. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een opblaasbare jacuzzi.

Pluspunten van een opblaasbare jacuzzi:

De opblaasbare bubbelbaden zijn een goed alternatief. Een vaste jacuzzi is over het algemeen zwaar en neemt veel plaats in beslag. Een opblaasbare jacuzzi is eenvoudig te stallen in schuur of garage.

Een opblaasbare jacuzzi is over het algemeen een goedkopere investering. Je kunt al een opblaasbare jacuzzi kopen voor ca. €500,-.

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van een opblaasbare jacuzzi ook lager dan bij een vaste/standaard spa. Daardoor kan je dubbelop geld besparen.

Het bubbelbad is gemakkelijk te installeren en kan in een standaard stopcontact gestopt worden. Binnen enkele stappen plaats je jouw opblaasbare jacuzzi:

  • Bestel de jacuzzi
  • Haal de onderdelen uit de verpakking
  • Oppompen met meegeleverde pomp
  • Vullen met water
  • Dezelfde dag nog warm water hebben!

Het kan een goede keuze zijn om eerst te starten met een opblaasbare jacuzzi. Zo kun je daarna een betere keuze maken of je een vaste hot tub wilt laten installeren. Daarnaast heb je dan al kennis opgebouwd van de chemische middelen zoal HP en Chloor voor de jacuzzi.

Meer plezier in jouw tuin beleven. Nodig vrienden of familieleden uit. Dan kunnen jullie samen genieten van jacuzzi. Dit kan voor extra sfeer vormen. Hierdoor kun je langer genieten van je tuin en misschien zelfs een romantische date plannen met je vriendin.

Als je tuin meer weg heeft van een postzegel dan van een grote tuin, dan wil je misschien niet dat een jacuzzi het hele jaar door kostbare ruimte inneemt. Opblaasbare hot tubs kun je gemakkelijk leegmaken, laten leeglopen en opbergen tot je ze weer wilt gebruiken! Het voordeel van het gemakkelijk opbergen is dat je hem mee kunt nemen. Of je nu naar een nieuw huis verhuist of zin hebt in een duik in je vakantiehuisje, als je maar een watertoevoer en een stopcontact hebt.

Nadelen en risico's

Je moet het water regelmatig verversen, om de 2 weken bij dagelijks gebruik! De filter is zeer, zeer eenvoudig in opblaasbare hot tubs; niet wat je wilt als ze verantwoordelijk zijn voor het opvangen van alles wat van ons lichaam afkomt en het water helder houden! De meeste filters zijn wegwerp aar en gaan niet super lang mee, maar ze zijn online voor een lage prijs te bestellen.

Het gebruik ervan kan duur worden, omdat er geen isolatie is om het water warm te houden. Meestal alleen een deksel en misschien een grondzeil. In de zomer is dat misschien geen probleem, maar als je je hot tub gebruikt als het wat koeler is (of vroeg in de ochtend/late avond), kan dat duurder worden in gebruik.

Er is geen ingebouwd of in-line zuiveringssysteem om het water schoon te houden en bacteriën en ziektekiemen te neutraliseren, enkel een drijvende dispenser. Deze moet handmatig worden gevuld met chloor- of broomtabletten en in de spa ronddobberen, wat betekent dat je veel chemicaliën gebruikt en zonder veel broom/chloor zal het resultaat vuil zijn. Chloor en broom zijn bleekmiddelen, wat betekent dat veel chemicaliën de binnenkant van de opblaasbare spa zullen aantasten, wat niet te vermijden is! De aantasting verzwakt het materiaal, waardoor het vatbaar wordt voor scheuren en barsten; deze scheuren en barsten vallen niet onder de garantie en het is erg moeilijk te repareren, omdat het materiaal voor het repareren van de barsten niet hecht aan de nu chemisch aangetaste zijkanten van de spa.

Hoewel je meestal 12 maanden garantie krijgt, is de levensduur van een opblaasbare spa ongeveer 2 zomers gebruik (als je geluk hebt!) waarna hij waarschijnlijk aan vervanging toe is. Dit is ook een groot probleem, omdat ze niet recyclebaar zijn, wat betekent dat wanneer het onvermijdelijk is dat deze na verloop van tijd kapot gaat. Wij geloven sterk in een duurzaam milieu, dus hoewel hot tubs met een harde schaal ook moeilijk te recycleren zijn, gaat een model van goede kwaliteit wel 10 jaar mee, zodat je ze minder vaak moet vervangen en minder afval hebt.

Opblaasbare jacuzzi’s hebben enkel een luchtblazer om de bubbels te creëren, dus er is geen hydrotherapie, enkel lucht. Het probleem met dit soort spa’s is dat je de temperatuur niet kunt regelen omdat die gelijk is aan de temperatuur van de omgevingslucht. Dus op een koude dag zal de lucht het water sterk afkoelen.

Je zult de spa in de winter niet kunnen gebruiken. De meeste fabrikanten van opblaasbare spa’s raden af om hun hot tub te gebruiken bij temperaturen lager dan 10 graden. Omdat in de winter de verwarming het water niet zo snel kan opwarmen als de luchttemperatuur dat het water afkoelt. Als Je vastbesloten bent een opblaasbare jacuzzi in de winter te gebruiken, is het een goed idee om jouw opblaasbare spa in een cabine te plaatsen, zodat hij relatief warm blijft.

Er zijn geen zitplaatsen in de opblaasbare spa’s, dus als je erin zit, zit je op de grond op tuin- of terrasniveau. Maar ja, iedereen in je spa zit ook en als je allemaal een drankje hebt – who cares?

Conclusie

Opblaasbare spa/jacuzzi is een prima startpunt voor iemand die een duik neemt in de wereld van de jacuzzi’s. Toch zijn ze geen langetermijninvestering en hoewel ze in het begin relatief goedkoop zijn, betaal je er later misschien wel de prijs voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *